Francuskie przekąski/ French snacks

ENGLISH VERSION BELOW

Dziś sobota.. przed świętami.. sprzątanie pełną parą.. brak czasu... dlatego też wychodzę na przeciw każdej zajętej osobie, bo dzisiejszy przepis jest naprawdę bardzo szybki i nie musimy mieć specjalnych zdolności kulinarnych aby go przygotować. Pyszne bułeczki z ciasta francuskiego, jak już zdążyliście mnie poznać to nie będą one w słodkiej wersji, a wytrawnej. Przejdźmy do rzeczy..



Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 5 oliwek
- pół papryki szpiczastej 
- 10 dag sera żółtego
- 10 dag szynki
- pół czerwonej cebuli
- serek twarogowy do smarowania
- pietruszka
- sól
- pieprz
- oregano


Przygotowanie:

Wszystkie warzywa i szynkę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.


Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy serkiem. Posypujemy oregano, solą i pieprzem. Nakładamy wszystkie składniki na całe ciasto. Zwijamy i kroimy na około 5-centymetrowe kawałki. 



Pieczemy około 15 minut w 220 stopniach. Smacznego!



ENGLISH VERSION

Saturday... before Easter... cleaning...no free time... so I have  an idea for busy people, recipe is really fast and we don't have to have special skills to make it. Delicious rolls from puff pastry, as you can see I don't like cooking sweets so this rolls'll be unsweet. Let's start!


Ingredients:
- puff pastry
- 5 green olives
- half red pepper
- 10 dag of cheese
- 10 dag of ham
- half red onion
- fromage frais
- parsley
- salt
- pepper
- oregano 


Preparation:

Dice all vegetables and ham, grate cheese. 


Roll out puff pastry and grease with fromage frais and season with oregano, salt and pepper.
Put all ingredients on puff pastry and wrap it. Cut it into 5 cm pieces.






Bake for 15 mins in 220 degrees. 
Bon appetit!




Polecany post

Wołowina z makaronem ryżowym/ Beef with rice noodles

ENGLISH VERSION BELOW  Jako że w mojej kuchni ostatnio króluje mięso (tak, Karol nauczył mnie je jeść :D), dziś przedstawię Wam przepis...

Popularne posty