Francuskie przekąski/ French snacks
ENGLISH VERSION BELOW
Dziś sobota.. przed świętami.. sprzątanie pełną parą.. brak czasu... dlatego też wychodzę na przeciw każdej zajętej osobie, bo dzisiejszy przepis jest naprawdę bardzo szybki i nie musimy mieć specjalnych zdolności kulinarnych aby go przygotować. Pyszne bułeczki z ciasta francuskiego, jak już zdążyliście mnie poznać to nie będą one w słodkiej wersji, a wytrawnej. Przejdźmy do rzeczy..
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 5 oliwek
- pół papryki szpiczastej
- 10 dag sera żółtego
- 10 dag szynki
- pół czerwonej cebuli
- serek twarogowy do smarowania
- pietruszka
- sól
- pieprz
- oregano
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa i szynkę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy serkiem. Posypujemy oregano, solą i pieprzem. Nakładamy wszystkie składniki na całe ciasto. Zwijamy i kroimy na około 5-centymetrowe kawałki.
Pieczemy około 15 minut w 220 stopniach. Smacznego!
ENGLISH VERSION
Saturday... before Easter... cleaning...no free time... so I have an idea for busy people, recipe is really fast and we don't have to have special skills to make it. Delicious rolls from puff pastry, as you can see I don't like cooking sweets so this rolls'll be unsweet. Let's start!
Ingredients:
- puff pastry
- 5 green olives
- half red pepper
- 10 dag of cheese
- 10 dag of ham
- half red onion
- fromage frais
- parsley
- salt
- pepper
- oregano
Preparation:
Dice all vegetables and ham, grate cheese.
Roll out puff pastry and grease with fromage frais and season with oregano, salt and pepper.
Put all ingredients on puff pastry and wrap it. Cut it into 5 cm pieces.
Bake for 15 mins in 220 degrees.
Bon appetit!