Bezglutenowe ciasteczka kokosowe/ Glutenfree coconut cookies

ENGLISH VERSION BELOW

Z racji mojej choroby moja dieta drastycznie musiała się zmienić, gluten został z niej praktycznie wykluczony. Więc na blogu będzie się pojawiało więcej bezglutenowych przepisów. Co więcej te ciasteczka przygotowuje się błyskawicznie. Mam nadzieję ,że wy także zmienicie nawyki żywieniowe na zdrowsze. Zapraszam!






Składniki:

- Szklanka mąki kokosowej
- Pół szklanki mąki ryżowej
- Pół łyżeczki sody oczyszczonej
- Pół szklanki miodu
- 2 Garści wiórek kokosowych
- 2 Jajka
- 6 Żółtek


Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180' stopni. Wszystkie składniki mieszamy, jeżeli ciasto jest zbyt gęste podlewamy niedużą ilością wody. Z powstałego ciasta formujemy kuleczki, które następnie lekko spłaszczamy. Pieczemy 15-20 minut. Gotowe! Smacznego!


ENGLISH VERSION


According to my illness, my diet had to change drastically. I have started to avoid gluten.
So on my blog there will be more glutenfree recipes. What's more those cookies are made in a flash!
I hope you will think about changing your eating habits into healthier. 



Ingredients:

- Cup of coconut flour
- Half cup of rice flour
- Half spoon of baking soda
- 2 handfuls of coconut shavings 
- 2 eggs
- 6 egg yolks


Preparation:

Warm up oven to 180 degress. Mix all ingredients, if cake is too 
thick add little water. Form little balls, then flatten them. Bake 15-20 mins. Ready!
Bon appetit!





Polecany post

Wołowina z makaronem ryżowym/ Beef with rice noodles

ENGLISH VERSION BELOW  Jako że w mojej kuchni ostatnio króluje mięso (tak, Karol nauczył mnie je jeść :D), dziś przedstawię Wam przepis...

Popularne posty