­
Szybkie przekąski i lunche/ Fast snacks and lunches - Agatowe Food Love

Szybkie przekąski i lunche/ Fast snacks and lunches

ENGLISH VERSION BELOW

Zdrowy i syty posiłek nie musi być zawierać głównie węglowodanów. Wiosna to prawie początek lata a więc warto zadbać o swoją sylwetkę. Dziś przedstawię szybkie i proste przekąski, które mogą być serwowane o każdej porze dnia.

#szybkietaniedanie




Mini omlet



Składniki: 
- 3 jajka
- pól pomidora
- pół papryki
- pęczek pietruszki
- sól 
- oliwa z oliwek


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek i wbijamy jajka i doprawiamy szczyptą soli. W czasie ich smażenia kroimy paprykę, pomidora i pietruszkę.
Usmażone na kształt omleta jajka przekładamy na talerz i posypujemy pokrojonymi warzywami.
Gotowe! Smacznego! 

Szybka sałatka


Składniki: 
(możecie sami wybrać warzywa, które lubicie)
- kilka liści sałaty
- pół papryki
- 1/3 ogórka
- pół pomidora

Przygotowanie:

Warzywa kroimy, sałatę rwiemy i od razu przenosimy na talerz. Nie dodaję dressingu, bo moim zdaniem jest to zbędne. Przekąska bez dressingu będzie praktycznie niekaloryczna. Ja serwuję sałatkę z chlebem bezglutenowym.
Smacznego!

Mniej znaczy więcej - Sałatka


Składniki:
- 1/3 papryki
- jarmuż
- pół marchewki
- 4 czarne oliwki
- ser feta
(opcjonalnie musztarda)

Przygotowanie: 

Jarmuż myjemy i rwiemy na mniejsze części, marchewkę, paprykę i ser kroimy. Sos który dopełni doskonale to danie to zwykła musztarda. Wystarczy łyżka ,a smak będzie niezapomniany, ponieważ doskonale łączy się z jarmużem. Ja podaję tą przekąskę z waflami ryżowymi. Smacznego!


Szpinakowy omlet


Składniki:
- 300 g świeżego szpinaku
- 3 jajka
- ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- łyżka masła

Przygotowanie:
Szpinak dusimy na patelni, z czosnkiem na maśle. Dodajemy 3 roztrzepane jajka przyprawiamy pieprzem oraz solą i mieszamy. Smażymy tak jak naleśniki - z każdej strony. Smacznego!

ENGLISH VERSION 


Health and full value dish doesn't have to be full of carbohydrates. Spring is almost begining of the summer so it's worth to take care of our line. This dishes can be served every time of a day. 

#fastandcheaplunch


Mini omelette




Ingredients: 
- 3 eggs
- 0,5 tomato
- 0,5 pepper
- parsley 
- salt
- olive oil

Preparation:

In the frying pan warm 2 spoons of olive oil and add eggs, season it with salt. Then chop tomato, pepper and parsley. When eggs are fried put them on a plate and put vegetables on the top. Done! Bon appetit! 

Fast salad



Ingredients:

(choose you favourite vegetables)
- few leaves of salad
- 1/3 of cucumber 
- 0,5 of tomato
- 0,5 of pepper

Preparation:


Chop vegetables... it's done. I said it will be fast and delicious! I don't serve it with dressing because it'll have more calories, but instead serve salad with glutenfree bread. 

Bon appetit!

Less means more - Salad 




Ingredients:
- kale
- 1/3 of pepper
- 1/2 of carrot
- 4 black olives
- feta cheese 
(optionally mustard)


Preparation:

Wash and cut kale into small pieces. Carrot, pepper and feta cheese cut.
You can use mustard as a dressing. It tastes delicious with kale.
I serve it with rice waffles. Bon appetit!

Spinach omellette



Ingredients:
- 300 grams of fresh spinach
- 3 eggs
- piece of garlic
- salt
- pepper
- spoonf of butter

Preparation:
Spinach simmer in the pan with garlic and butter. Add 3 stired and shaked eggs
and season with pepper and salt. Mix everything. Fry as pancakes - from everyside. Bon appetit!

Polecany post

Wołowina z makaronem ryżowym/ Beef with rice noodles

ENGLISH VERSION BELOW  Jako że w mojej kuchni ostatnio króluje mięso (tak, Karol nauczył mnie je jeść :D), dziś przedstawię Wam przepis...

Popularne posty