Sałatka ze szparagami/ Asparagus salad
ENGLISH VERSION BELOW
- 2 zielone szparagi
- 2 liście sałaty masłowej lub lodowej
- pół pomidora
- 6 plasterków ogórka
- jedna rzodkiewka
- ząbek czosnku
- łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżeczki startego sera (np. parmezan)
dressing:
- łyżeczka majonezu
- łyżeczka ketchupu
- łyżeczka wody
- łyżeczka sosu sałatkowego w proszku
Przygotowanie:
Szparagi obieramy, kroimy na 3 i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Sałatę rwiemy, pomidora, rzodkiewkę i ogórka kroimy w grubszą kostkę. Do małego kubeczka dodajemy majonez, ketchup, sos sałatkowy i wodę. Mieszamy. Przygotowane warzywa posypujemy startym serem i polewamy dressingiem. Ugotowane i osuszone szparagi podsmażamy na patelni z łyżką oleju kokosowego i pokrojonym na kilka części czosnkiem. Kładziemy na wierzchu. Podajemy np. z grzankami. Smacznego!
ENGLISH VERSION
My new HIT! Last days my favourite salad with awesome dressing.
Ingredients (per 1 portion):
- 2 green asparagus
- 2 leaves of lettuce
- half tomato
- 6 slices of cucumber
- one radish
- a piece of garlic
- spoon of coconut oil
- 2 teaspoons of grated cheese (for example parmesan)
dressing:
- teaspoon of mayonnaise
- teaspoon of ketchup
- teaspoon of water
- teaspoon of salad dressing in powder
Preparation:
Asparagus cut and boil with a little salt. Lettuce, tomato, cucumber and radish
chop. Into small cup mix mayonnaise, ketchup, water and salad dressing.
Sprinkle vegetables with cheese and dressing.
Boiled asparagus fry with coconut oil and garlic. Put them on the top of salad.
Serve with toasts. Bon appetit!